Öğretmenin Hikayesi Hikaye Yarışması

Sayfamıza Hoş Geldiniz...

12 Mayıs 2012 Cumartesi

GİRİŞ


Öğretmenin Hikayesi

 
                              “Öğretmenin Hikayesi” Hikaye Yarışması
        Eğitim öğretim ile uğraşan kişilerde verimliliği en üst seviyeye çıkartmak için bir bilginin uzun süreli hafızada kalmasının sağlanması ve insani değerlerin her zaman hatırlanması gerekmektedir. Bu süreç, eğitiminin zor ve karmaşık yapısını keyifli hale getirerek mümkün olabilir. Bu amaç ön planda tutularak eğitim süreçlerine katkı sağlanması gereklidir. Eğitim esnasında ‘değişiği basitleştirip’ beynin uyanıklık düzeyini en üst seviyeye çıkartan, ilgi ve istek uyandıran, gerçeği kalıcılaştıran hikâye tekniğini kullanarak hafızayı daha da etkin hale getirmek “Öğretmenin Hikayesi” adlı yarışmamızın nihai hedefidir. Eğitime, öğretime farklı bir boyut getirip katkı sağlamak dileği ile hazırlanan yarışmanın öğrenme ve öğretme yöntemleri üzerine tüm bilim insanlarını düşündürmek en büyük isteğidir.

                                              Amaç
        Amacımız, beklentimiz, hedefimiz; eğitim - öğretimi hikâye şeklinde anlatarak, konunun akılda kalıcılığını artırmak, keyif alarak öğrenmeye yardımcı olmak, öğretmen hikayelerini çoğaltmak, gençlerimizin insani değerleri özümsemesini sağlamak ve sonuçta Türk Dili ve Edebiyatı'na ve Türk Eğitim Sistemi'ne yeni boyutlar ve açılımlar getirmektir. Bu hikayeler eğitim sistemimize ve öğretmenlerimize tutulmuş bir ayna olacak, aynada görünenler ile dünü, bugünü ve yarını elden ve gözden geçirmek mümkün olabilecektir

1 yorum:

  1. Kazananları kutluyoruz yalnız yarışmanın amacı olan "öğrenme ve öğretme yöntemlerini,öğretme eyleminin incelikleri, "ni ben göremedim.Çoğunluk anı değerinde, yaşanmışlık olan öyküler...Herhalde biz konuyu yanlış algılamışız?!

    YanıtlaSil